Skip to content

TOP 5 live streaming előny szociálmédia marketingeseknek

Azt hiszem ma senkinek nem kétséges már a szociálmédia csatornák fontossága az üzleti életben. Bizonyára előfordult már az is, hogy egy marketing szempontból fontos eseményt akkor kellett volna folyamatában, valós időben közzétenni, amikor az megtörtént. Tipikusan például egy élő bejelentkezés egy esemény marketing last push kampányában vagy egy jó kis flashmob, de akár egy nem várt megbeszélés, aminek a témáját közösségi témává, pl. beszélgetős műsorrá lehetne alakítani. Ennek kapcsán nézzük csak meg melyik az a top 5 live strteaming előny, amivel egy marketinges mindenképp előnyként számolhat live streaming megoldás esetén.

Live streaming megoldások

Íme az öt legfontosabb live streaming előny

  1. Célcsoport bővítése: A live stream földrajzilag nem kötött megoldás, tehát nincsenek olyan kötöttségek, mint amelyek az események nagy többségével kapcsolatban felmerülnek, például előadóterem befogadóképessége.
  2. Gyorsaság: Ha egy eseményről kizárólagosan live streaming útján, egy adott időben kap információt egy adott közösség, az hihetetlen módon képes aktivizálni őket. Ha valami csak egyszer történik meg az az internetes közösségek számára általában nagyon vonzó dolog és emellett jó márkaépítő megoldás is. (A Zanpa Ufudzsisi Daiko japán dobegyüttes például soha nem turnézik kétszer ugyanazon a helyen.)
  3. Interakció: Közismert, hogy a passzív online közösségek gyakorlatilag olyanok, mintha nem is léteznének. A live streaming produkciók kiválóan alkalmasak arra, hogy interakciót keltsenek, azaz aktivizálják a követőket akár a célcsoporton kívülről is.
  4. Bevétel: A live streaming produkciók plusz bevételt is termelhetnek. Nyilván nem ugyanaz az élmény egy koncertet a helyszínről vagy online nézni, viszont megfelelő árazással az online nézők hatványozottan több bevételt hozhatnak.
  5. Egyediség: A live streaming produkciókkal könnyen kiemelkedhet a céged a többi versenytárs közül, hiszen ezzel innovatív megoldást alkalmazva megkülönböztetheted magad, ha rendszeresen tartasz webináriumokat vagy adsz más online élő tartalmakat.