Skip to content

Livestreaming szolgáltatás modelljeink

Különböző livestreaming szolgáltatás modelljeink léteznek annak érdekében, hogy minden együttműködési verzióra legyen megoldásunk. Ezt persze nem megunktól találtuk ki, hanem az élet hozta így. Az elmúlt évtizedben ügyfeleink egy részének teljeskörű élő streaming produkcióra volt szüksége, másoknak csak a technikánk egy részére. Így alakultak ki az alábbi élő közvetítés modellek.

Teljeskörű livestreaming szolgáltatás

Csapatunk kitelepül az esemény helyszínére mobil stúdiót építünk (vagy közvetítőkocsival érkezünk), kamerákat helyezünk el, melyeket összekötünk a stúdióval. Rendezőnk, képvágónk, operatőreink, hangmérnökeink mobil tévéstúdiók segítségével a helyszínen előállítják a műsor képét és hangját, amelyet valós időben, médiaszerverünk segítségével élőben az interneten keresztül közvetítünk, akár a megrendelő weboldalára. Az internetes minőségtől függetlenül az adást több, különböző, akár tévés szabványban is rögzítjük, de a kamerák képeit is rögzítjük egyenként, ha kell. A rögzített anyagok utómunkáival stúdiónkban televízióműsort vagy rövidebb PR és promóciós videoanyagokat készíthetünk.

Live streaming szolgáltatás kitelepült stúdióval
Kitelepült livestreaming videostúdió – production switcher

Csak videogyártás, rögzítés streaming nélkül

Ez a megoldásunk majdnem megegyezik az előzővel, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben nem közvetítünk, csak rögzítünk. A kitelemülés módja és a műszaki tartalom lehetővé teszi, hogy professzionális tévés (broadcast) minőségben rögzítsünk élőben vágott képet, vagy ha csak több kamerás felvételre van szükség későbbi utómunka céljából, azt is meg tudjuk oldani. Akkor is ezt modellt választják megrendelőink, ha az élő feed továbbítására már van saját megoldásuk, de annak a gyártását nem tudják vagy nem akarják vállalni.

Többkamerás videoprodukció
Többkamerás videoprodukció

Csak live streaming szolgáltatás

Ez a modellünk az előző fordítottja arra az esetre, ha a megbízónk saját videós stábbal és gyártással rendelkezik és kizárólag a jeltovábbításra, ahhoz szükséges eszközökre van szüksége. Médiaszerverünkre kész videojelet ki tudunk kiküldeni, tehát lehetőség van arra is, hogy átvegyük a már kitelepült stáb kész videojelét vagy kész videót játsszunk ki „kvázi-élő” adásként.

Livestreaming-szolgáltatás médiaenkóderrel
Livestreaming szolgáltatás médiaenkóderrel

Referenciák

Ezekkel a modellekkel sikeresen szolgáltuk ki nemzetközi sporteseményeket, webináriumokat, gyártunk TV műsorokat, üzemeltetünk esemény honlapokat. Ha konkrét ajánlatot kértél, abban küldeni fogunk referenciákat.

Az utóbbi évtized alatt több száz eseményen dolgoztunk az alábbi témákban:

 • sportesemények
 • protokollrendezvények
 • gálaműsorok
 • céges bejelentések
 • színházi előadások
 • élő bejelentkezések
 • koncertek
 • stand-up produkciók
 • konferenciák
 • e-sport rendezvények
 • sajtótájékoztatók

A mai napig több, mint 20 nemzetközi esemény (Európa- és világbajnokság) hivatalos közvetítői voltunk, 2022-ben megcsináltuk a kétezredik élő közvetítésünket. Kompakt Broadcast szolgáltatásunk segítségével sikeresen adunk élőben egyszerre televíziós társaságok és streaming partnerek irányába.