Tőled is elveszik streamingcégek a közösségedet? Miért fizetsz nekik?
Tőled is elveszik streamingcégek az online közösségedet?

Először tisztázzunk egy alapvető kérdést!

Tudod te egyáltalán miért fizetsz, amikor egy "streamingcéget" megbízol?

Miért fizetsz egy streaming cégnek és hogy vszik el az online közöségedet?

Az a helyzet, hogy nem a streamingért, mert az egy videojel továbbítására alkalmas információtechnológiai megoldás, ami neked is van (ingyen), ha van interneted, Facebook oldalad és/vagy YouTube csatornád.*

Amiért valójában fizetsz az az, hogy valaki élő videót, élő műsort gyárt neked.

Mi köze ennek a te online közösséged elvesztéséhez?

Mindössze annyi, hogy amikor megbízol egy streaming céget, szinte automatikusan beleegyezel, hogy az ő YouTube, Facebook, csatornájukon lehessen nézni az adást, ahelyett, hogy azt kérnéd, hogy a te csatornádra küldjék az adás jelét.

Persze, a streamingcég lejátszóját be lehet ágyazni a honlapodba. Vagy a közvetítés linkjét megadják és azt meg tudod osztani a saját Facebook oldaladon. Ezzel annyi érsz el - azon túl hogy reklámozod a céget, akinek fizetsz egy szolgáltatásért - hogy az élő közvetítés és később a lerögzített adás nézői a streamingcég online közösségét növeli, hozzájuk kötődnek, ők látják a statisztikákat, ők tudják ezt a tömegbázist remarketingre használni vagy aktivizálni helyetted.

Hozzon hasznot, ismertséget, nézettséget neked az internetes élő közvetítés!

Ne engedd ki a kezedből ennek a médiamegoldásnak a PR és marketing lehetőségét. Az, hogy milyen minőségű sportközvetítés megy keresztül rajta már produkciós kérdés. Mi a premium internetes közvetítésünket ajánljuk, de vannak akik maradnak az egykamerás verziónál. Ezt mindenki döntse el maga, hogy melyiket szeretné és melyiket engedi a büdzséje.

Ha teheted a produkciós céggel úgy egyezz meg, hogy az élő videó a te saját, sportági YouTube, Facebook stb. csatornádra menjen és neked hozzon marketing eredményt. A te promóciós munkádért és a produkcióra kifizetett pénzedért ennyit igazán kérhetsz cserébe.

Internetes közvetítés szempontoknál szerződéskötéskor figyelembe kellene venni
Nem mindegy milyen a szerződés!

Ha létrehoztad az első YouTube élő eseményed vagy a Facebook Live eseményed a streaming cégnek már csak 2 adatot kell megadnod ahhoz, hogy közvetíteni tudjon hozzád. Hamarosan ezt is közzétesszük és részletesen, de egyszerűen elmagyarázni, plusz adunk pár hasznos tippet arra az esetre, ha ez mégsem menne neked.

*az persze hogy ez mennyire van ingyen, illetve mivel fizetsz érte, megér egy másik cikket

Péli László - produkciós vezető

View posts by Péli László - produkciós vezető
Élő közvetítéseket készítek amelyeket online lehet nézni. Emellett video felvételeket és TV műsorokat készítünk. Főleg sport és ENG területen mozgunk.
Scroll to top