Skip to content

Miért jó egy sportesemény közvetítése az interneten?

Kedves sport rajongók, itt az ideje szembenézni a tényekkel: a XXI. században a technológia több tucat megoldást ad arra, hogy megnézd a kedvenc csapatod éppen aktuális meccsét. Sportesemény közvetítése már nem csak a tévében, de okostelefonon, tableten, és akár a játékkonzolon is elérhető.

Sportesemény közvetítése az interneten már alap

Az elsődleges előny talán maga a közvetítés elérhetősége. Sok esetben a szolgáltatás vagy az applikációk, amelyeket a kedvenc sporteseményed nézéséhez használsz kizárólagos, azaz másképpen nem is nézhetnéd pl. az adott meccset. Az szerintem mindenki számára világos, hogy a világon nem minden sportesemény látható a nagy tematikus médiában. Rengeteg lokális rendezvényt csak internetes közvetítésen keresztül nézhetsz meg.

Sportesemény élő közvetítése

Az sem elhanyagolható tényező, hogy a sokféle internetes közvetítés típus rengeteg eszköz használatát teszi lehetővé. Szinte bármilyen eszközön lejátszható az élő műsor, tehát könnyedén választhatod azt, ami hozzád legközelebb van. Ráadásul ezek egy részét magaddal is viheted. Ha megfelelő széles sávú kapcsolatod van, bárhol hozzájuthatsz a kedvenc csapatod döntőjéhez. Persze fel kell készülnöd arra, hogy bizonyos esetekben az adott sport szervezet vagy csapat kötöttségeket vállal magára pl. támogatók révén és ez hatással van arra, hogy milyen készüléket használhatsz. Vagy csak szimplán az alkalmazott technológia miatt lesz pl. olyan közvetítés, ami csak iPhone készüléken, mások meg csak Android operációs rendszerrel rendelkező mobileszközön futnak.

Lényeges, hogy ezen a területen is előfordul, hogy jogtalanul készít adást valaki. Sajnos számos streaming gyűjtő oldal van, ahol pl. jogvédett TV adásokat küldenek ki internetre. Érdemes kerülni ezeket és nem támogatni őket. A TV csatornák általában ma már ingyen lehetőséget adnak az adásuk nézésére és a lokális sporteseményeknél is egyértelmű ki az adás jogos tulajdonosa.