Skip to content

Prezentáció élőben ingyen 2 perc alatt otthonról

Cégemhez növekvő számban érkezik az igény a segítségre, gyakorlatilag bármilyen élő, online megoldás érdekli most az előadókat, amivel élőben tudnak prezentálni, előadni. Azoknak, akiknek élőképet és hangot is szükséges közvetíteni ebben a cikkben ajánlottam egy teljesen freeware megoldást, amivel akár Picture in Picture megoldással tarhat bárki előadást és mutathatja be a prezentációját.

De mi van akkor, ha kép és hang megoldásra már bejáratott csatorna van és e mellé kell valós időben prezentálni? Rengetegen használják valamelyik közösségi csatorna élő közvetítés lehetőségét, a Facebook vagy YouTube Live-ot vagy akár konferenciabeszélnek Skype-on, Google Hangouts-szal, azaz ismert rendszerük van és nem akarnak vagy tudnak ettől eltérni. Mi van akkor, ha mégis szükségük lenne arra, hogy a prezentációjukat a nézőik egyszerre lássák, pont abban az ütemben váltva a diákat, ahogy az előadó prezentálja azokat?

Az élő prezentáció ott van a Power Pointban ingyen

Talán nem tudtad eddig, de a Microsoft ezt a lehetőséget beépítette a Power Point 2013 és annál újabb verziókba. Csak internet kell és egy ingyenes outlook.com fiók és élőben prezentálhatsz. Ez röviden azt jelenti, hogy a nézőid a saját gépükön abban az ütemben látják a prezentációdat, amilyen ütemben te váltod a diákat. Ráadásul ehhez még Power Point sem kell, hogy legyen a gépükön, mindössze egy webböngésző. (Amúgy ha Apple Mac OS-t használsz ezt a Keynote is tudja: itt megtalálod hogyan)

Felkészülés az online prezentációra

Túl sok tennivalód nincs. Nyisd meg azt a prezentációt a Power Pointodban, ami előadnál. A Fájl menüben alul a Fiók menüpontra kattintva a Bejelentkezés gomb megnyomásával tudsz bejelentkezni az outlook.com fiókoddal. Ha ezt megtetted, a prezentáció készen áll az online közvetítésre.

Ingyenes online prezentáció Power Pointtal
Bejelentkezés online prezentációhoz Power Pointba
Bejelentkezés éllő prezentávcióhoz Power Pointba
Bejelentkezés élő prezentációhoz Power Pointba Microsoft fiókkal

Prezentáció közvetítésének indítása

A közvetítést a Diavetítés menüszalagjának Online bemutató gombjára kattintva tudod elindítani.) A felugró ablakban lesz lehetőséged a bemutató letöltését engedélyezni arra az esetre, ha megakadnál vagy megszakadna az internet.). A Csatlakozás gombot megnyomva a Microsoft Online Bemutató szolgáltatása előkészíti online közvetítésre. Ez rövid idő alatt megvan és ennek eredményeképp létrejön az a hosszú link, amin keresztül a prezentációd online elérhető lesz. Ezt ne felejtsd el kimásolni és elküldeni azoknak, akiknek szól a prezentációd.

Online Power Point prezentáció indítása
Power Point online prezentáció indítása
Power Point online prezentáció linkje

Innen már csak egy lépés van hátra: a Bemutató indítása gombot kell megnyomnod.

Amíg nem indítod el a prezentációt a megosztott linkre kattintva a Microsoft Online Bemutató linken elérhető egyedi böngészőoldal értesíti az embereket, hogy az előadás még nem kezdődött el. Miután elindítottad, pont úgy lép majd a prezentációd, ahogy te a gépeden lépteted. Arra érdemes figyelni, hogy annak az outlook.com fióknak a neve kint lesz a jobb felső sarokban.

Power Point online prezentáció működés közben
Power Point online prezentáció működés közben

A prezentáció végén csak állítsd le a közvetítést. Erről is értesítést ad a prezentáció közvetítés linken elérhető oldal.

Online Power Point prezentáció befejezése

Én szólnék is a néphez…

Teljesen jogos felhasználói igény. Nem nagyon láttam még olyan előadást, ahol csendben levetítik a prezit és aztán mindenki mehet a dolgára. A fenti módszert kiegészítésként érdemes használni meglévő online közvetítésekhez. Döntse el mindenki mi a bonyolultabb: az ebben a cikkemben leírt előadás közvetítés PiP webkamera képpel, vagy egy Facebook live-ot indítani mobilról és a fentiek szerint kiposztolni a Microsoft Online Bemutató linket vagy az egészre megbízni mondjuk a Pélicom Médiát 🙂 Egy biztos, az online prezentáció Power Pointtal kiváló alternatíva akkor, ha

  • bejáratott közösségi élőket csinálsz, de nem vagy livestreaming fenomén,
  • készen van egy jó Power Point fájlod és nem akarod konvertálgatni,
  • valamiért fontos, hogy látszódj teljes alakban, nagy képben,
  • vagy éppen valamiért muszáj egy sima telefonos konferenciabeszélgetéshez valósidejű prezentációt adni,
  • nem tudod, hogy a néző oldalán van-e Power Point a gépen…
Onlne prezentáció Power Pointtal

Jó prezentálást!