Skip to content

11 internetes élő közvetítés előny rendezvényszervezőknek

Rendezvényszervező vagy marketinges vagy? Elkészítettünk neked 11 pontos internetes élő közvetítés előny listánkat. Igyekeztünk azokat összegyűjteni, melyekkel személyes tapasztalatunk is van és bámilyen szinten bizonyítottan működőképes megoldás volt.

Ezért érdemes internetes élő közvetítés megoldásokat alkalmazni

Bár mára már mindenkinek teljesen világos, hogy az élő online videók miért jók, nagyobb közvetítéseknél még mindig felmerül a kérdés: „Miért jó ez nekünk?”

Ezen az oldalon az internetes élő közvetítés előnyei közül azokat csoportosítottuk, amelyek már tapasztalataink szerint is bizonyítottak. Az alábbi listát érdemes átolvasni akár szervező akár támogató vagy. Ha egy mondatban kellene összefoglalni, akkor az internetes közvetítés az, amikor az eseményed, rendezvényed élőben nézhető az interneten, mintha egy TV műsort néznél a számítógéped, mobilod vagy tableted képernyőjén.

Internetes élő közvetítés streaming előnyök

A cél mindig ugyanaz: elégedett nézők

Internetes élő közvetítés előnyök rendezvényszervezők részére

 1. Ma már szinte kötelező elem az összes közösségimédia felületen.
 2. Jól előkészítve és profin kivitelezve olyan mintha TV-s megjelenés lenne, de olcsóbb és egyszerűbb megvalósítani. Ha jó livestreaming produkciós céget választasz, ki tudsz emelkedni a konkurensek mobilos amatőr streamjei közül.
 3. A néző számára rendkívül kényelmes mert pontosan azon az eszközön nézhetik amit egyébként is használnak internetezni, Facebook-ozni. Ráadásul az élő közvetítést viheti is magával, hiszen nagyrészt mobileszközön fogyasztják a tartalmakat.
 4. Mivel online műfajról van szó a kiválóan alkalmas közösségi interakcióra akár az maga az élő videó vagy, ha a weboldaladba ágyazod, akár annak környezete. Ha Facebook vagy YouTube a csatorna, ahova az álő közvetítés kimegy, akkor nem is kell részletezni, milyen lehetőségeid vannak az interakciókra.
 5. Költséget takaríthatsz meg, hiszen az élő tévéközvetítés gyártásának töredékéért dolgozunk, ráadásul a livestream adás elkészítésével elkészülnek olyan videotartalmak, amire lehet, hogy külön videostábot alkalmazol jelenleg, így megúszhatod annak a költségét is.
 6. A rögzített adás jól megtervezett közzétételével hatalmas lehetőségek nyílnak meg online marketing irányba, hiszen a mobileszközök fejlődésével az emberek már akkor néznek online tartalmakat, amikor akarnak.
 7. Egy jól ütemezett archívum közzététele nagy mértékbent építi az imidzsedet, brandedet.
 8. Bővíti a tömegbázisodat, hiszen egy mai, mainstream megoldást használsz minőségi gyártóval, amivel elérheted azokat az embereket is, akik nem tudnak személyesen részt venni az eseményen, például azokat, akik más országban vagy akár más kontinensen élnek. Ezáltal az élő internetes közvetítés lehetővé teszi, hogy olyan elérésben gondolkodj, ami eddig eszedbe sem juthatott.
 9. Extra webes forgalmat generálhat a weboldalára, ha az adást oda illesztjük be.
 10. Az eddigi klasszikus POS reklámhelyek mellett a szponzoroknak új felületeket ajánlhatsz fel, de akár új szponzorokat is behozhatsz ezen felületek értékesítésére.
 11. Ha elég értékes a tartalom ami készül, még pénzt is kereshetsz vele pay per view vagy más előfizetéses alapon.