Skip to content

Görkori bukás élőben a Rövidpályás Görkocsolya Európa Kupán

Hivatalos nevén Inline Speed Skating (esetleg Rollerblade néven ismert még). Egyelőre nem olimpiai sportág. Pedig elég látványos. A tatabányai Európa Kupáról készítettünk internetes élő közvetítést. Erre az eseményre még Dél-Afrika is nevezett, hogy képben legyenek az európai mezőnyt illetően.

Az 5000m-es Point versenyszám egy nagy bukással kezdődött, amint azt a videó is mutatja. Ministábunkkal kissé nehezen, de álltuk a sarat az esőben és a 40km-es szélben, viszont azt is megtudhattuk, hogy a korisok nem feltétlenül tartanak esőszünetet, ugyanis kereket cserélnek, ha esik az eső. Mint a Forma-1-ben.

Egyszerű livestreaming setup

A közvetítést nagyon egyszerű mini setup-pal csináltuk: 2db Sony HVR A1 kamera volt bekötve a ATEM Television Studio switchert tartalmazó közvetítési központunkba. Az egyik kamerát igyekeztünk a lehető legközelebb tenni a pályához, ami előtt látványosan elsuhantak a versenyzők, a másikkal az operatőr folyamatosan követte az élbolyt. A rögzítésről egy Blackmagic Design capture rendszer gondoskodott.

Speedskating livestream Sony kamerával
Sony HVR A1 HDV kamera 2011