Skip to content

Mi az a streaming trükk, amivel az online csatornáidat erősíted? 2. rész

Korábbi cikkünkben írtunk róla, hogy éred el az a két adatot, amivel az élő közvetítő cég a te YouTube csatornádra tudja küldeni az adást, a te online közösségedet növelve. Ebben a cikkben egy újabb streaming trükk, amit leírok, hogy tudod ugyanezt a Facebook élő adásodból kimásolni, hogy az eseményed élő adását készítő videós cég a te Facebook oldaladra tudja küldeni az adást.

Ez a streaming trükk sem bonyolult:

A Facebook ezt a két adatot így hívja:

  • Kiszolgálói URL cím
  • Adatfolyam kulcs

A Facebook élőt valószínűleg ismered, ha mobilról vagy gépről sokat élőzöl. Most egy kicsit másképp csináljuk. Ahhoz, hogy az videós cég be tudja állítani az eszközeit,, neked kell élőt indítanod vagy beidőzítened, hogy ki tudd nyerni a két adatot. Ehhez jelentkezz be a gépeden a Facebookba és kattints az élő videóra. Erre megnyílik a Facebook Producer oldal, ahol az Indítás mezőben válaszd a Kamera helyett az Adatfolyamkulcsok használatát. Jobb oldalon azonnal megjelenik a Live API mezőben a Kiszolgálói URL cím és az Adatfolyam kulcsa. Ezt kell eljuttatni a videós cégnek.

Streaming trükk saját Facebook csatorna közvetítés
Streaming trükk saját Facebook csatorna adatfolyam kulcs
Streaming trükk saját Facebook csatorna adatfolyam kulcs és kiszolgáló

Ha a videós cég elindította az élőt, csak meg kell várnod míg a Facebook Producer ablakod jobb alsó sarkában megjelenik az élőkép. Ha “odaért” a közvetítés, ugyanebben a Facebook Producer ablakban az Élő adás indítása gombra kell kattintanod. Innentől pár másodperc múlva jelenik meg az élő adás a hírfolyamodban.

Streaming trükk 1:

Ha nem akarsz minden livestreaminghez új kulcsot kérni és beállítani az OBS-ben, a Facebook Live indításakor válaszd az Állandó adatfolyamkulcs használatát.

Streaming trükk 2:

Ha nem akarsz a nagyvilágba közvetítést indítani, a Facebook Producerben állítsd “Csak én”-re a bejegyzés adatvédelmét. Ebben az esetben csak te látod a videót és a posztot. Ezt később ne felejsd el nyilvánosra (vagy másra) állítani mert nem megy ki a közvetítés a nézők felé.

Streaming trükk 3:

Ha nem akarsz vagy nincs időd Facebook élő eseményt létrehozni/időzítenistb… van egyszerűbb megoldás is: vedd fel a videós céget a Facebook csatornád kezelésére és ebben az esetben ők tudják végigvinni a folyamatot. Ennek alapja a bizalom természetesen. A meghatalmazás bármikor visszavonható.