Skip to content

Közvetítőkocsi érkezett, új live produkciós szolgáltatással bővültünk

Szolgáltatásunk javításán folyamatosan dolgozunk. Már-már mániánk, hogy mindig lehet fejleszteni valamit. Főleg műszaki téren igaz ez, hiszen a technológia nagy mértékben megalapozza a szolgáltatásunkat. Most azonban egy régóta tervben lévő, covid és mindenféle más nehézség miatt elmaradó, komoly mérföldkövet értünk el: lett egy közvetítőkocsink. Élő produkciók gyártása során felmerülő igények jobb kiszolgálására.

Közvetítőkocsi élő közvetítéshez
Vízilabda közvetítésen a Margitszigeten

Mire is jó egy közvetítőkocsi?

A hivatalos definíció szerint a közvetítőkocsi olyan mobil produkciós vezérlőszoba, amely lehetővé teszi események videofelvételét és videóprodukciót egy szabályos televíziós stúdión kívüli helyszínen. Szabadtéri közvetítés gyártáshoz használják, angol neve is innen jön: outside broadcast (rövidítve: OB). A nagy tévétársaságok és broadcast cégek nagy kocsijaiban akár 30 fős stábbal is dolgozhat pl. képvágók, rendezők, CCU és EVS kezelők, hangmérnökök, rögzítéstechnikusok, akik előállítják az adást, majd műholdas technológiával az élő videót a megfelelő helyre továbbítja. Léteznek kisebb méretű televíziós produkciós autók is, például, elektronikus hírgyűjtéshez (ENG) 2-3 fős stábbal.

Nos a miénk a kettő közötti méret, kimondottan sportesemények és rendezvények élő közvetítésére szükséges eszközparkhoz. Ennek megfelelően maximális kihasználtság esetén 5 fős személyzet tud benne kényelmes klimatizált környezetben dolgozni, akár nyolc kamerát és azok operatőreit irányítva.

Közvetítőkocsi berendezés
5,5m-es munkaterület

Mitől jó a Pélicom közvetítőkocsija a megrendelőknek?

Profivá tud változtatni bármilyen livestreaming produkciót vagy minőségi ugrást jelenthet koncertek élő közvetítéséhez, de hírműsor stábnak vagy médiastábnak is kényelmes, hatékony munkahelyet tud biztosítani kitelepülések alkalmával.

Élő közvetítés, livestreamink közvetítőkocsiból
Kisebb, hírműsor-stábnak vagy médiakocsinak is alkalmas

Ha egy rendezvény videoközvetítésének bonyolultsága és helyszíne nem teszi lehetővé élő produkciós vezérlő központ kitelepülését vagy control room kialakítását, akkor biztosan a közvetítőkocsi a megoldás. A miénk mérete, felépítése és rugalmas kialakítása miatt a legkülönfélébb felhasználási esetekben is költséghatékony megoldás.