Médiamegoldás az online közösség számára

Szögezzünk le valamit: az online közönség jelen esetben nem a élő műsor nézőit jelenti. Biztosan jelentős számú közösségi média követőd van és bármely platformon is mozgatod őket egy biztos: az élő közvetítés csak az egyik kommunikációs eszköz a sok közül. A követőid enélkül is léteznek, ám az vitathatatlan, hogy a jelenkor alapvető médiamegoldása az élő videó, beszéljünk akár vloggerekről vagy egy sportrendezvényről. Mára a közönség online éli az életét, online szurkol, online szól hozzá, amihez neked is alkalmazkodnod kell. Nem mindegy azonban, hogy hogyan. El kell döntened, hogy szolgáltatásként vagy üzletként tekintesz erre a platformra.

Kik mire használják?

Megrendelőink legnagyobb része azok közül kerül ki, akiknek nincs lehetőségük hagyományos tévés megjelenésre (pl.: kisebb népszerűségű sportágak, kis költségvetésű rendezvények) vagy éppen olyan kommunikációs csatornán szeretnének a célközönséghez szólni, információt átadni, amely a hagyományos műsorszóró rendszerekkel nem lehetséges. (pl.: speciális oktatási módszerek, konferenciák, ahol meghatározott, jogosított vagy fizető közönség a jellemző). Az internetes élő adás mindkét szegmensben kitűnő megoldás.

  • Az egyik csoportba tartozó ügyfelek szeretnének egy plusz szolgáltatással megjelenni, meg akarják különböztetni magukat (esetleg a konkurenciától) azzal, hogy élő internetes adást készíttetnek. Sport esetében például bizonyos sportágaknak rendkívül nehéz adásba kerülni hagyományos tévékben, így az online utat választják.
  • A másik csoportba inkább azok a megrendelők tartoznak, akik a nézettséghez valamilyen üzletet társítanak és az online műsorokra, mint speciális médiaüzletre tekintenek. Természetesen a kettő kombinációjára is van példa.
Közös élmény közös élő közvetítés nézés

Részleges vagy komplex szolgáltatás

A fentieken túl, szintén felmerülő igény, amikor csak a megoldásaink egy részét veszik igénybe. Előfordul, hogy csak kész gyártásból, azaz meglévő stábbal és technikával lefedett eseményen készülő felvételből kell internetes élő közvetítést csinálnunk, azaz csak médiaszerver szolgáltatást adunk, de bizonyos esetekben csak videó nyersanyag gyártásban kooperálunk kitelepült stábunkkal, több kamerával vagy akár csak egy operatőrrel. Mások abban látnak fantáziát, ha egy eseményük webes megjelenését elkészítjük, mellyel együtt az élő internetes közvetítést is megvalósítjuk. Interjúkat, video archívumot, és a kapcsolódó facebook kampányukat is megoldjuk, hogy ne kelljen ezzel sem foglalkozniuk.