Live streaming megoldások

A live streaming tulajdonképpen egy olyan XXI. századi élő videó megoldás amellyel valós időben, eljuttathatunk egy videoanyagot a felvétel helyéről egy külön, erre a célra létrehozott weboldalra vagy lejátszóra, közösségi médiába, amelyet a néző online nézhet. Természetesen maga az informatikai folyamat ennél bonyolultabb, éppen ezért nem is szeretnék untatni vele senkit. Annyit viszont mindenképp érdemes tudni, hogy a jó élő közvetítés mindig egy videofelvételből, videoprodukcióból és egy folyamatos adatfeltöltésből (streaming) áll. Emiatt mind videofelvétel és informatikai oldalról szakembereket, megfelelő eszközöket igényel.

Sok szempontból egy élő internetes közvetítés elkészítése nagyon hasonlít egy TV műsorhoz gyártásához, de óriási különbség a kettő között, hogy míg a TV-élő műsort készíttetni milliókba kerül, addig az internetes élő adás rendkívül költséghatékony, sőt pénzt is lehet keresni vele.

Azt tudod, hogy egy korábbi felmérés alapján a világ internet forgalmának több mint fele videó tartalom nézéséből származik? Az internetes közvetítés tehát egy igazán jó, platform- és országfüggetlen megoldás, amivel saját online adásod vagy műsorod lehet. Felhasználhatod szórakoztatás vagy marketing célra, közel hozhatod a nézőidet a rendezvényedhez, sporteseményedhez, szemináriumodhoz. Növelheted a tömegbázisod, virtualizálhatod az előadótermed, szerezhetsz támogatókat, költséget optimalizálhatsz.

Íme pár adásunk: