A live streaming nem is igazi tévé?!

Streaming megoldások tévés minőséggel

Egyik ügyfelünktől hallottuk, – még mielőtt az ügyfelünk lett –  hogy ˆ„persze-persze jó ez az 5 kamera + lassítás kommentátorral, de azért mégiscsak a tévés megjelenés az igazi.” Végül persze nem csalódott, de akkor fel kellett tennem neki a kérdést: „Te még leülsz tévét nézni akkor, amikor egy műsor megy?”

Az emberek nagy része már nem.

A mai felgyorsult világban az emberek nagy része akkor néz tévét vagy videót amikor ideje van rá.És ilyenkor nem azt nézi ami éppen megy hanem azt nézi amit akar. Ezt azért teheti meg mert minden film és videó elérhető bármikor online. (És nem is nagyon kell hozzá tévé)

Ha megfigyeled minden tévétársaság kínálatában markánsan megjelent jó néhány éve az úgynevezett video on demand vagy VOD rendszer, ami azt jelenti, hogy minden műsorhoz és filmhez bármikor hozzáférhetsz amikor csak te akarsz.

Ha megnézed az alábbi diagramot jól látszik, hogy az elsődleges csatorna az emberek számára az internet már videó szempontból is.

Videónézés által generált forgalom az interneten

A Cisco adatai az internetes videók okozta forgalomól

Mivel tévés sportműsorokat is gyártunk látjuk, hogy egy „nemfoci” sportág nézettsége ismétlésekkel együtt 30-50-100.000 fő (Nielsen közvéleménykutatással mérve), így evidens, hogy egy komolyabb YouTube videó vagy online videó tudja ugyanezt produkálni, de akár nagyobb nézettséget hozhat neked.

De akkor miért is jó mégis az internetes közvetítés, ha a tévés közvetítés már nem annyira populáris? Azért mert

 • te döntöd el mikor indítod el. Nyilván akkor érdemes, amikor a legnagyobb esély van arra, hogy a célközönséged nézhesse.
 • te döntöd el mi legyen a témája. Nem vagy kötve sem a tévétársaságok tematikájához sem a műsoridejéhez.
 • automatikusan ott marad a csatornádon (ha akarod) és bármikor nézhető videóvá válik.

Természetesen a televíziózás nem fog egyhamar megszűnni, sőt a közszolgálati vagy kábeltévés üzleti modell nagyon jól működik az esetek többségében nem beszélve az óriási támogatói háttérrel és szponzorokkal teli ágazatokról.

Ha azonban a sportágad periférikus vagy fejlődő sportág vagy egyszerűen csak vannak olyan részei amelyek nem annyira populárisak, mint például az utánpótlás, akkor szerintünk elengedhetetlenül szükséges olyan csatornán közzétenni a sporteseményeidet, amelyet bármikor, bárhol megtud nézni bárki.

Érdemes tehát ezzel a szemlélettel közelíteni minden egyes versenyedhez, díjátadódhoz, előadásodhoz és kihasználni hogy már internetes élő közvetítés is simán lehet TV-s minőségű nálunk. Egy jó internetes közvetítés több mint tv.

Itt tudsz árajánlatot kérni a következő eseményed internetes közvetítésére:

  Neved
  (kötelező)

  Email címed
  (kötelező)

  Státuszod
  (kötelező)
  JogtulajdonosHelyszín tulajdonosSportszövetségRendezvényszervező

  Esemény jellege, sportág
  (kötelező)

  Hány nézőre számítsunk?
  (kötelező)

  Esemény kezdő dátuma

  Esemény befejezési dátuma

  Helyszín
  (város elég, kötelező)

  További információ, amire úgy gondolod szükségünk lehet

  GDPR (kötelező)