Mi vagyunk az élő kapcsolat a világ és a rendezvényed között. Persze, csak ha igazán meg akarod mutatni az eseményedet több nézőpontból, mintha egy igazi, élő tévés közvetítés készülne nálad.

Ez már majdnem TV

Manapság több live streaminggel foglalkozó cég tulajdonosát hallottam panaszkodni, hogy a megrendelőik inkább megoldják okostelefonnal a netes élő videóikat, mert az nem kerül pénzbe. (Szerintem inkább azért mert mindig kéznél van…de ez egy másik történet.) És erről mindig George F. Hemingway a Honvéd FC tulajdonosa jut eszembe, aki a besült Google Hangouts “közvetítés” után azt mondta élő adásban, amikor már mi vonultunk ki közvetíteni az online szurkolói ankétját, hogy:

Elnézést kérek a szurkolóktól, az elmúlt alkalommal megpróbáltuk olcsón és jól megoldani a közvetítést. Ebből az olcsó sikerült.

Mindig vannak az adott szituációban jól működő megoldások. Van amikor ez egy iPhone 7-es és a Facebook LIVE szolgáltatása. Van amikor ez nem elég, hanem összetettebb, komolyabb élő produkcióra van szükség.

Nyugi, ez nem egy mostanában divatos értékesítési tölcsér, aminek a végén felajánlom, hogy ha most rendelsz akkor bónuszt kapsz, mindössze annyit szeretnék elérni, hogy tudd:

  1. ma már nem az a kérdés, hogy valaki tud-e streamelni, vagy nem,
  2. igen, meg lehet úszni ingyen is egyszerűbb szituációkat,
  3. ha te is beállsz a sorba azzal nem leszel különleges,
  4. van előrelépés az okostelefonos megoldásokhoz képest,
  5. de van, amikor jobb inkább nem csinálni, mint olcsón csinálni,
  6. ha pedig tényleg “majdnemtévé” kell, akkor keress minket.

Streaming guru

Péli László
streaming producer
produkciós vezető