Nálunk ilyen az internetes adás készítés folyamata

Az internetes adás készítése valószínűleg mindenkit érdekel, de leginkább a megrendelőt, szervezőt, szponzort. Nekik készítettük ezt a leírást. Igyekeztünk a internetes adás készítésének kulcspontjait összefoglalni. Tehát mi is következik, ha már felmerült benned, hogy eseményed élőben kerüljön a monitorokra, tabletekre, okostelefonokra?

Íme a mi folyamatunk:

  1. Elsőként nyilván arra vagy kíváncsi mennyibe fog kerülni az internetes adás. Mi pedig arra, hogy pontosan mit kell csinálnunk. Elsőként tehát információkat kérünk, felmérjük milyen megoldásra van szükséged. Ezt a lépést legcélszerűbben az ajánlatkérőnk kitöltésével teheted meg itt, amelyben a minimális információkat meg tudod adni nekünk. Ezután még biztosan egyeztetünk néhány dolgot telefonon vagy emailben.internetes adás
  2. Az igényeidnek megfelelően megtervezzük a teljes produkciót és a hátteret, akár többféle verzióban is. Ebből kalkuláció, árajánlat készül. Ha minden elfogadható akkor szerződést kötünk.
  3. A terv szerint megkezdjük az előkészületeket. Igény szerint elvégezzük a promóciós munkákat, ha kell eseményweblapot készítünk és sociálmédiás kampánymunkát végzünk, elvégezzük a szükséges beállításokat, meglátogatjuk a helyszínt, véglegesítjük a produkció minden elemét például a kamerák elhelyezkedését.
  4. Az adás napján megfelelő időben stábunk kivonul a helyszínre és kiépíti a videó produkció technikai hátterét, tesztelünk, majd indulhat is az internetes adás.
  5. Az adás vége után, ha fizikai adathordozón vagy online átadjuk a rögzített anyagokat.  Ha szükséges utómunkával különböző célú verziókat gyártunk a nyersanyagból.
  6. Statisztikát és ha van hozzá listánk, akkor nézői elégedettség felmérést készítünk és kiértékeljük azokat, majd átadjuk. Ha igényled, tanácsot adunk a kiértékelt adatok alapján.